tiistai 2. helmikuuta 2016

Suomen latu

 

Suomen latu on järjestö joka kannustaa sekä auttaa jokaista löytämään itselleen mieleisen tavan ulkoilla ja liikkua. Suomen latu on keskusjärjestö, joka koostuu 220 jäsenyhdistyksestä sekä niiden noin 80 000 jäsenestä. Järjestön tärkeinmmät tehtävät ovat ulkoilumahdollisuuksien edistäminen. He edistävät sitä valtakunnallisesti keskusjärjestönä ja myös paikallisesti latuyhdistyksissä.

Suomen ladulla on kattavasti erilaisia palveluja. Niin kuin nimestä pystyykin päättelemään Suomen latu järjestää erilaisia hiihtopalveluita. Heiltä voit vuokrata tai ostaa omaksi hiihtovälineitä, myös niiden huoltaminen kuuluu heidän toimenkuvaansa, sekä järjestää hiihtokursseja kaiken ikäisille ja kaiken tasoisille innokkaille hiihtäjille. Hiihtopalveluiden lisäksi heillä on myös monipuolisesti muuta tekemistä talveksi sekä kesäksi mm. melonta, lumenveisto, geokätkeily, talviuinti, frisbeegolf ja maastorullaluistelu.


Suomen ladulla on myös oma facebook sivu josta löytää tietoa ajankohtaisista tapahtumista sekä kuvia ja fiiliksiä jo menneistä tapahtumista. Mielestäni facebook on erittäin hyvä tiedotuskanava sillä sieltä saa kiinni monipuolisesti eri ikäryhmiä ja tätä kautta heidän toiminnalleen monipuolisemmin jäseniä. Sivu on hyvin ajantasalla joten kaikki katsomaan mitä seuraavaksi on tapahtumassa!

Muita sosiaalisen median kanavia heiltä löytyy twitteristä, instagramista sekä youtubesta.

Heillä on myös levikiltään Suomen suurin ulkoilun harrastelehti nimeltään Latu & Polku. Lehdessä julkaistaan tositatarinoita ulkoilmaelämästä, jotta ihmiset oppisivat uusia asioita ulkoilusta ja näin ollen innostuisivat kokeilemaan monipuolisemmin ulkoilua.

Itse olin aiemmin vain kuullut nimenä Suomen latu, mutta ei ollut minkäänlaista mielikuvaa mitä kaikkea tämä nimi pitää sisällään ja että se toimisi näin monipuolisesti.

Tässä vielä video Suomen ladun youtube kanavalta 2011 vuoden avantouinnin SM kisoista.

Turvallisuus pulkkamäessä, lumikenkäilyssä sekä frisbeegolfissa

Pulkkamäessä täytyy muistaa sopia että toinen puoli on laskua varten ja toinen ylös kiipeämistä ettei joku lasken ylös kiipeävän päälle. Välimatkat laskijoiden välissä pitää pitää sopivina ettei tapahdu pahoja törmäyksiä. Täytyy muistaa myös katsoa että jos lasketaan ns. yhdistelminä ettei mene liian vaaralliseksi. Jos näin on, on käytävä ystävällisesti kertomassa että tuo on liian vaarallista ja saattaa päättyä huonosti.

Lumikenkäilyssä täytyy alussa tarkastaa että välineet ovat huollettu ja kunnossa. Välimatkoihin kävelijöiden välissä kannattaa myös kiinnittää huomiota etteivät kulje liian lähekkäin, jos edellä olija kaatuukin niin ettei takana olija saa osumaa lumikengän piikeistä.



 

 Frisbeegolfin perusidea on saada heitettyä frisbee mahdollisimman vähillä heitoilla koriin. Koreja on yleisimmiten 9 tai 18. Heittoa jatketaan aina siitä kohdasta mihin kiekko on viime kierroksella lentänyt (ellei mene yli rajan jolloin jatketaan tietyn merkin kohdalta tai edelliseltä heitto paikalta). Kierroksen aloittaa aina se, kenen kiekko on kauimpana, josta päästäänkin turvallisuus asiaan samalla. Eli tarvitsee koko ajan olla tarkkana että kaikki ovat heittäjän takana, sekä keskittyvät heittoon jos se lähteekin väärään suuntaan vahingossa. Täytyy myös osata varautua jos kiekko kimpoaakin esimerkiksi puusta takaisin päin ettei silloinkaan tule osumaa ihmisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti